me, myself and I - en kort beskrivning

Jag heter Annika, har två barn (som inte är barn längre) och en Triumph. Bor i Lund, i en marklägenhet med lagom liten trädgård där jag och min man odlar örter. Som person är jag en ambivert och social skytt född i drakens år (på 60-talet).

Arbete

Jag arbetar som projektledare på Klaravik, marknadsplatsen för begagnade maskiner, verktyg och fordon. Att arbeta med återbruk är en ynnest och jag är tacksam varje dag över att kunna bidra till detta. Det känns så bra!

I elva år arbetade jag som webbprojektledare på webbyråerna Pixelant och Resultify med specialisering mot CMS:erna TYPO3 och WordPress. Det var spännande och kreativt med ständigt nya utmaningar i stora och små projekt.

Innan dess jobbade jag som programmerare och projektledare på Basilicon, en webbyrå med fokusering mot dynamisk multimedia, och dessförinnan som projektledare på BMSL med ytterst varierande arbetsuppgifteri samband med att starta upp en helt ny trespråkig Montessorigrundskola med hälsoinriktning.

Ännu tidigare var jag webbkonsult på Cybernetics Mobile Solutions AB i Malmö där jag under större delen av den tiden arbetade på AU-System i Lund i ett stort projekt där vi utvecklade ett administrationsverktyg för portaler, en s k Content Management Toolbox (CMT).

Strumpvis

Eftersom jag gillar både textilt skapande, mycket färg och bekväma kläder finns Strumpvis!
Kolla in hemsidan: https://strumpvis.se/

BMSL

Hösten 2003 skulle min dotter börja första klass. Detta föranledde mig att, tillsammans med två andra mammor, starta en skola: Bilingual Montessori School of Lund. Denna har sedan följts av två förskolor med samma koncept; trespråkig Montessoriverksamhet med daglig fysisk aktivitet.
Läs mer på Cosmopolitan Minds hemsida

Intressen

Fyra stora intressen är att skriva, dansa, köra motorcykel och textilt skapande. Jag har en Triumph Bonneville från 1971 - Blixten - som jag haft sedan 1984. Brittisk kvalitet och mycket körglädje! Under ett antal år anordnade jag, tillsammans med Moltke, Skånska Anglofilrallyt för brittiska motorcyklar. Läs mer här: www.skanskaanglofilrallyt.se.

Jag har alltid gillat språk och att skriva. 2014 debuterade jag i bokform med två noveller och sedan följde flera. Nu skriver jag på mina första romaner, båda historiska men väldigt olika varandra. Jag hjälper även andra med textförbättring. Hör av dig om du behöver hjälp med t ex korrekturläsning.
Mer info på Lovely Letters hemsida

Dansen var under många år en stor del av mitt liv men 1994 - 2014 hade jag uppehåll. Sedan lärde jag mig argentinsk tango - en underbar dans (rekommenderas!).

Jag gillar även att se film och läsa samt att resa och upptäcka. Återkommer gärna till Italien och Skottland samt gör med stort nöje dagsutflykter i Skåne.

Jag är första stopförerska i Beerhunters, en eminent Lundaförening för oss som gillar riktigt god öl och hjärtligt gemyt. Hojta till om du vill komma som gäst till oss.

CISV är en internationell organisation som verkar för fred i världen. Jag var under fyra år styrelseledamot samt Sveriges nationella representant (NAR) i internationella sammanhang. Kolla in se.cisv.org/.

Under många år hade vi katter som husdjur. Vilda, vackra och vänliga. Mycket bus och kel blev det samt även några utställningar. Min tidigare hemsida, från tiden som kattuppfödare, hittar du på www.annikamelin.com/katt/.
Läs historien om min första katt, den oförglömliga Tessi.